Neodoljivi brauni s dve vrste čokolade
Sastojci
- 3 jajeta
- 200 g crne čokolade
- 100 g čokolade za kuvanje
- 160 g putera
- 100 g (tri kašike) šećera
- 3 kašike brašna
- prašak za pecivo
Na pari rastopiti 200 grama čokolade i 160 grama putera. Odvojiti belance od žumanca i belance umutiti, uz dodavanje kašike po kašike šećera. Zatim dodati malo po malo brašna, kao i prašak za pecivo.
Rastopljenu čokoladu i puter ubaciti u masu i lagano kašikom mešati. Iseći čokoladu na sitne kocke i ubaciti u masu. Sačekati 10 minuta da masa odmori.
Podmazati pleh puterom i brašnom, i sipati masu u pleh. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Dekorisati voćem ili sladoledom.
(Telegraf.rs)
Video: Slavlje u Kosovskoj Mitrovici posle izbora
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Duki
Zaboravili ste da napisete sta radimo sa zumancima jel idu u kolac ili ne ko zna nek napise?
Podelite komentar
Jelka
A zumanca?
Podelite komentar
ceca001
U brauni se ne stavlja prasak za pecivo. Zato izgleda i ima ukus kao patišpanja. On treba da bude socan i lepljiv kolac sa bogatim ukusom cokolade.
Podelite komentar