Neodoljivi brauni s dve vrste čokolade
Sastojci
- 3 jajeta
- 200 g crne čokolade
- 100 g čokolade za kuvanje
- 160 g putera
- 100 g (tri kašike) šećera
- 3 kašike brašna
- prašak za pecivo
Na pari rastopiti 200 grama čokolade i 160 grama putera. Odvojiti belance od žumanca i belance umutiti, uz dodavanje kašike po kašike šećera. Zatim dodati malo po malo brašna, kao i prašak za pecivo.
Rastopljenu čokoladu i puter ubaciti u masu i lagano kašikom mešati. Iseći čokoladu na sitne kocke i ubaciti u masu. Sačekati 10 minuta da masa odmori.
Podmazati pleh puterom i brašnom, i sipati masu u pleh. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Dekorisati voćem ili sladoledom.
(Telegraf.rs)
Video: Odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama povodom Dana državnosti Srbije
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Duki
Zaboravili ste da napisete sta radimo sa zumancima jel idu u kolac ili ne ko zna nek napise?
Podelite komentar
Jelka
A zumanca?
Podelite komentar
ceca001
U brauni se ne stavlja prasak za pecivo. Zato izgleda i ima ukus kao patišpanja. On treba da bude socan i lepljiv kolac sa bogatim ukusom cokolade.
Podelite komentar