Domaći kikiriki puter

 ≫ 
  • 4

Sastojci:

- 300g kikirikija, nepečenog i neslanog

- prstohvat morske soli

- med

- cimet

Postupak:

Pecite kikiriki oko 15 minuta na 160°C u zagrejanoj rerni, dok blago ne požuti. Pustite da se na kratko prohladi.

Počnite da blendujete kikiriki u multipraktiku ili nekoj jačoj seckalici i dodajte prstohvat morske soli. Blendujte najjačom snagom koju aparat omogućava, sve dok se ne pretvori u pastu ili postane tečan. To će trajati od 5 do 15 minuta.

Kikiriki će proći kroz nekoliko faza dok ne postane gladak i maziv puter. Ukoliko nakon nekog vremena shvatite da se skoro ništa ne dešava osim što je kikiriki sitno samleven, to vjerovatno znači da aparat niej dovoljno jak, pa dodajte kašičicu nekog neutralnog ulja.

Prespite u čistu staklenu teglu - u frižideru se može održati oko nedelju dana.

(Telegraf.rs)

Video: Srbijavoz preporučuje putnicima da karte kupuju putem mobilne aplikacije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рафа

    24. septembar 2017 | 13:03

    А ја негде прочитао да је маргарин 50% кикирики бутера,мени не треба тај због маргарина...

  • Jelka

    26. septembar 2017 | 21:42

    Gde je cimet i med?

  • Bjanka

    23. septembar 2017 | 18:16

    Odlican je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA