Francuski krckavi keksići s puterom
Sastojci:
- 6 žumanaca
- 1 kašika mleka
- 250 g brašna
175 g šećera
- 200 g omekšalog maslaca
Priprema:
Zagrejati rernu na 180°C. Umutiti žumanca s kašikom mleka i ostaviti na strani.
U veću posudu staviti brašno, napraviti rupu u sredini i u nju dodati žumanca, šećer i maslac. Prstima mešati dok smesa ne postane glatka i kremasta. Polako dodavati brašno s rubova dok se ne napravi glatko i blago lepljivo testo.
Pobrašnjenim rukama razvući testo do debljine 6-7 mm, pa uz pomoć kalupa ili čaše izrezati okruglaste oblike. Poslagati ih na papir za pečenje premazan s malo maslaca i peći 15 min, dok ne dobiju zlatkastu boju.
(Telegraf.rs)
Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.