Kolač od badema i malina s kokosovim šećerom
Sastojci:
Kora:
- 75 g mlevenih badema
- 2 belanca
- 75 g secera
Belanca sobne temperature čvrsto ulupati uz dodavanje šećera. Umešajte lagano bademe, najbolje vajačom - pa u namašćenom plehu obloženom papirom za pečenje - pecite oko 15 minuta. Plah je najbolje da bude 20x30 cm.
Fil:
- 350 g malina
- 2 kesice želatina
- 500 g krem-sira
- 200 g jogurta
- 70 g kokosovog secera
- vanila
Natopite želatin, pa izmešajte sir, jogurt, šećer i vanilu. Zagrejte voće na rigli pa umešajte želatin, a zatim sve to ohladite.
Ohlađeno voće izmešajte sa sirom i jogurtom - pa prelijte preko kore od badema. Ostaviti da se stegne, najbolje preko noći. Ukrasite po želji.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.