Kolač od sira i jabuka, s karamelom i cimetom
Sastojci:
- 250 g mlevenog keksa
- 60 g maslaca
- 60 g prah šećera
- 650 g krem sira
- 6 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 180 ml slatke pavlake
- 200 g šećera
- 1 kašika gustina
- 1 kašičica cimeta
- 3 jabuke
- 125 ml+4 kasike gotovog karamel preliva
- šlag
Za koru:
Izmešajte keks, prah šećer i otopljen maslac. Istresti u kalup prečnika 22 cm i utisnuti na dno.
Za fil:
U veklikoj posudi izmešajte krem sir i dodajte jedno po jedno jaje i vanilu. U drugoj posudi pomešati šećer, kiselu pavlaku, kukuruzni skrob i cimet da se lepo sjedine, a zatim dodati krem sir sa jajima i sve dobro umutiti.
Jabuke oguliti i iseći malo krupnije, preliti karamelom i izmešati. U jabuke lagano dodati predhodno spremljeni fil i preliti preko kore.
Rernu zagrejati na 165 stepeni, pa pecite oko 90 min. Uglavnom kada je gotov kolac popuca kora. Kad je kolač pecen ostaviti ga jos 1 sat u rerni. Kada ga izvadite trebalo bi ga 4 sata hladiti u frizideru. Servirajte uz šlag i karamel preliv.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.