Kolač od sira i jabuka, s karamelom i cimetom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 250 g mlevenog keksa

- 60 g maslaca

- 60 g prah šećera

- 650 g krem sira

- 6 jaja

- 1 kašičica ekstrakta vanile

- 180 ml slatke pavlake

- 200 g šećera

- 1 kašika gustina

- 1 kašičica cimeta

- 3 jabuke

- 125 ml+4 kasike gotovog karamel preliva

- šlag

Za koru:

Izmešajte keks, prah šećer i otopljen maslac. Istresti u kalup prečnika 22 cm i utisnuti na dno.

Za fil:

U veklikoj posudi izmešajte krem sir i dodajte jedno po jedno jaje i vanilu. U drugoj posudi pomešati šećer, kiselu pavlaku, kukuruzni skrob i cimet da se lepo sjedine, a zatim dodati krem sir sa jajima i sve dobro umutiti.

Jabuke oguliti i iseći malo krupnije, preliti karamelom i izmešati. U jabuke lagano dodati predhodno spremljeni fil i preliti preko kore.

Rernu zagrejati na 165 stepeni, pa pecite oko 90 min. Uglavnom kada je gotov kolac popuca kora. Kad je kolač pecen ostaviti ga jos 1 sat u rerni. Kada ga izvadite trebalo bi ga 4 sata hladiti u frizideru. Servirajte uz šlag i karamel preliv.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA