Palačinke s biljnim mlekom

 ≫ 
  • 2

Sastojci:

- 1 jaje

- 50 g brašna

- 0.5 dl pirinčanog mleka

- malo soli i šećera

- po potrebi voda  ili još pirinčanog mleka

- kokos ulje

Priprema:

Izmutiti jaje viljuškom sa malo soli i malo šećera, dodati brašno i izmešati u čvrsto testo, pa  kad nestanu grudvice dodavati malo po malo mleka, da dobijemo tekuće testo – dodatno razrediti vodom (ili mlekom). Ostaviti da odmara neko vrijeme (oko pola sata).

Zagrejati tiganj (onaj sa nelepljivom površinom), dodati mrvicu masnoće (kokos ulje) ) i peći palačinke. Palačinke su prilično neutralnog okusa, pa se mogu se puniti slatkim i slanim filom, po želji.

(Telegraf.rs)

Video: U poslednjoj ulici Beograda kao na Pančićevom vrhu: Iz kuće na sankama ili peške

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Odlicnesu

    2. decembar 2017 | 16:55

    Suuper

  • mirna

    11. novembar 2017 | 00:27

    Moze to i sa pivom, bez jaja i mleka, samo pola pivo pola voda i integralnim brasnom doterati gustinu,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA