Palačinke s biljnim mlekom
Sastojci:
- 1 jaje
- 50 g brašna
- 0.5 dl pirinčanog mleka
- malo soli i šećera
- po potrebi voda ili još pirinčanog mleka
- kokos ulje
Priprema:
Izmutiti jaje viljuškom sa malo soli i malo šećera, dodati brašno i izmešati u čvrsto testo, pa kad nestanu grudvice dodavati malo po malo mleka, da dobijemo tekuće testo – dodatno razrediti vodom (ili mlekom). Ostaviti da odmara neko vrijeme (oko pola sata).
Zagrejati tiganj (onaj sa nelepljivom površinom), dodati mrvicu masnoće (kokos ulje) ) i peći palačinke. Palačinke su prilično neutralnog okusa, pa se mogu se puniti slatkim i slanim filom, po želji.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Odlicnesu
Suuper
Podelite komentar
mirna
Moze to i sa pivom, bez jaja i mleka, samo pola pivo pola voda i integralnim brasnom doterati gustinu,
Podelite komentar