Rumeni mafini s kruškama

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 100 ml ulja od suncokreta

- 110 g smeđeg šećera

- 2 jaja

- 110 g brašna za dizana testa

- 1/2 kašičice praška za pecivo

- 1/2 kašičice sode bikarbone

- 1 kašičica mevenog cimeta

- 1/2 kašičice soli

- 150 g izrendane tvrde kruške

Priprema:

Zagrejati rernu na 190 stepeni i nauljiti pleh za mafine (12 kom). Mikserom mutiti ulje i šećer i dodavati jedno po jedno jaje.

Smesa otprilike treba da liči na majonez. U drugoj činiji prosejati brašno, prašak za pecivo, cimet i so. Dodati u smesu sa jajima i umešati kruške. Kašikom napuniti pleh za mafine i peći 20-30 minuta. Možete ih poslužiti tople uz sladoled.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA