Rumeni mafini s kruškama
Sastojci:
- 100 ml ulja od suncokreta
- 110 g smeđeg šećera
- 2 jaja
- 110 g brašna za dizana testa
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica mevenog cimeta
- 1/2 kašičice soli
- 150 g izrendane tvrde kruške
Priprema:
Zagrejati rernu na 190 stepeni i nauljiti pleh za mafine (12 kom). Mikserom mutiti ulje i šećer i dodavati jedno po jedno jaje.
Smesa otprilike treba da liči na majonez. U drugoj činiji prosejati brašno, prašak za pecivo, cimet i so. Dodati u smesu sa jajima i umešati kruške. Kašikom napuniti pleh za mafine i peći 20-30 minuta. Možete ih poslužiti tople uz sladoled.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.