Predobri uštipci po receptu naših baka
Sastojci:
- 450 g pšeničnog oštrog brašna
- 450 ml mleka
- 2 kašike šljivovice
- 1 kašičica rendane limunove korice
- 2 vanilin šećera
- 2 žumanca
- ½ kašičice šećera
- 20 g svežeg kvasca
- 70 g maslaca
- ulje za prženje
Za posipanje:
- 1 kašika šećera u prahu
Priprema:
Kvasac razmutite sa oko 50 ml toplog mleka, dodajte šećer i ostavite neka se diže nekoliko minuta. Brašno pomešajte s rastopljenim maslacem, vanilin šećerom, limunovom koricom, rakijom, kvascem i žumancima. Uz dodavanje preostalog toplog mleka izradite glatko testo i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Smesu za uštipke lagano promešajte, a zatim malom kašičicom vadite pripremljeno testo i stavljajte ga u zagrejano ulje. Uštipke pržite na srednje jakoj vatri do zlatno žute boje.
Pržene uštipke vadite na upijajući papir, pospite šećerom u prahu i poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.