Predobri uštipci po receptu naših baka

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 450 g pšeničnog oštrog brašna

- 450 ml mleka

- 2 kašike šljivovice

- 1 kašičica rendane limunove korice

- 2 vanilin šećera

- 2 žumanca

- ½ kašičice šećera

- 20 g svežeg kvasca

- 70 g maslaca

- ulje za prženje

Za posipanje:

- 1 kašika šećera u prahu

Priprema:

Kvasac razmutite sa oko 50 ml toplog mleka, dodajte šećer i ostavite neka se diže nekoliko minuta. Brašno pomešajte s rastopljenim maslacem, vanilin šećerom, limunovom koricom, rakijom, kvascem i žumancima. Uz dodavanje preostalog toplog mleka izradite glatko testo i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Smesu za uštipke lagano promešajte, a zatim malom kašičicom vadite pripremljeno testo i stavljajte ga u zagrejano ulje. Uštipke pržite na srednje jakoj vatri do zlatno žute boje.

Pržene uštipke vadite na upijajući papir, pospite šećerom u prahu i poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA