Kremasti tiramisu sa slatkom pavlakom i rumom
Sastojci:
Krem:
- 5 kašika šećera
- 4 dl slatke pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 400 g piškota (isključivo za tiramisu)
- 1 dl ruma
- 4 dl jake crne kafe bez šećera
- 5 kašika kakaa za posipanje
- 3 šlag fiks
- 1 kesica instant želatina
Priprema:
Krema:
Odvojite žumanca i umutite ih penasto sa šećerom. Dodajte maskarpone sir, instant želatin, pola kašike ruma i napravite kremastu smesu. Čvrsto umešajte slatku pavlaku i šlag fiks, pa dodajte u penastu smesu žumanca, šećer i maskarpone sir. Na kraju dodajte čvrst sneg od belanaca.
Ohlađenu kafu ulijte u dublju posudu, dodajte rum i jednu po jednu piškotu na brzinu umočite u kafu, ali da ne upije puno. Na piškote stavite pola krema, red piškota i preostali krem, pa pospite kakaom po vrhu. Kolač stavite u frižider, pa posle par sati, možete ga poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Penzionerka
Koja zumanca? Koja belanca? Koje piskote iskljucivo za tiramisu?
Podelite komentar
Коора
Колико јаја ? Пита паја...
Podelite komentar