Kremasti tiramisu sa slatkom pavlakom i rumom

 ≫ 
  • 2

Sastojci:

Krem:

- 5 kašika šećera

- 4 dl slatke pavlake

- 500 g maskarpone sira

- 400 g piškota (isključivo za tiramisu)

- 1 dl ruma

- 4 dl jake crne kafe bez šećera

- 5 kašika kakaa za posipanje

- 3 šlag fiks

- 1 kesica instant želatina

Priprema:

Krema:

Odvojite žumanca i umutite ih penasto sa šećerom. Dodajte maskarpone sir, instant želatin, pola kašike ruma i napravite kremastu smesu. Čvrsto umešajte slatku pavlaku i šlag fiks, pa dodajte u penastu smesu žumanca, šećer i maskarpone sir. Na kraju dodajte čvrst sneg od belanaca.

Ohlađenu kafu ulijte u dublju posudu, dodajte rum i jednu po jednu piškotu na brzinu umočite u kafu, ali da ne upije puno. Na piškote stavite pola krema, red piškota i preostali krem, pa pospite kakaom po vrhu. Kolač stavite u frižider, pa posle par sati, možete ga poslužiti.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penzionerka

    9. avgust 2017 | 22:46

    Koja zumanca? Koja belanca? Koje piskote iskljucivo za tiramisu?

  • Коора

    11. avgust 2017 | 04:56

    Колико јаја ? Пита паја...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA