Salata od sezonskog i južnog voća

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- 400 g sezonskog voća po izboru (jagoda, trešanja, kupina, borovnica - ili mešavina)

- 200 g kivija

- 300 g pomorandži

- 1 sveži ananas

Za šećerni sirup:

- 300 ml vode

- 50 g šećera

- 2 vanilin šećera

- 10 g svežeg đumbira

- 3 kašike limunovog soka

Priprema:

Za ovu poslasticu prvo pripremite šećerni sirup. U kipuću vodu stavite šećer, vanilin šećer i oljušteni đumbir, narezan na listice. Zajedno kuvajte oko 5 minuta, izvadite listiće đumbira, umešajte limunov sok i ohladite.

Oprano sezonsko voće narežite po potrebi, a ljušteni kivi, pomorandže i ananas isecite na kockice. Sve zajedno izmešajte i rasporedite u posudice za posluživanje.

Voće u posudicama prelijte s 4-5 kašika ohlađenog šećernog sirupa, i stavite u frižider. Voćni desert pre posluživanja dobro ohladite.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dejan

    15. avgust 2017 | 16:47

    sezona jagoda tresanja je u prolece, sezona borovnica i kupina je sada a sezona kivija i pomorandzi kasnije u jesen. razumem da prodavnice nemaju sezonu i da je kina velika zemmlja sa razlicitim klimama ali je ipak bolje da se kupuje stvarno sezonsko. a sto se tice limunovog soka mozda je bolje da se doda u ohladjenu secer vodicu a ne u vrucu da ne bi izgubio sve sto ima vredno u njemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA