Neodoljive kuglice sa orasima, rumom i čokoladom
Sastojci:
Mera je šoljica od 250 ml
Smesa za kuglice:
- 2,5 šolja mlevenog keksa
- 1 šolja mlevenih oraha
- 1/2 šolje šećera u prahu
- 1/2 šolje suvog grožđa
- 1/2 šolje seckanih oraha
- 200 g otopljene čokolade za kuvanje
- 2 kašike ruma
- 3 kašike meda
Glazura od čokolade:
- 100 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Sastaviti suve sastojke. U posudu staviti mleveni keks, orahe, šećer u prahu, rum, šećer, suvo grožđe i sve izmešati. Dodati otopljenu čokoladu, rum i med i sve dobro rukom izraditi. Izrađenu smesu ostaviti u frižider do 1 sat. Zatim pokvasiti ruke vodom i praviti kuglice. Kada smo napravili kuglice, ostaviti ih u frižideru 1/2 sata.
Izvaditi iz frižidera, pa ohlađene kuglice stavljati u čokoladnu glazuru. Ocediti ih i staviti na tacnu da se suše. Isto tako kuglice možete samo uvaljati u mleveni keks. Složiti ih u korpice i poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.