Mafini s borovnicama i limunovom korom
Sastojci:
Smesa za mafine:
- 3 šolje brašna
- 1 šolja (200 g) šećera
- 1 kašika praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1 1/2 šolja (360 ml) gustog jogurta
- 2 jaja
- 8 kašika putera
- 1 1/2 šolja (200 g) borovnica + 1 kašika brašna
Sirup:
- 1/4 šolje (6o ml) limunovog soka
- 1/4 šolje (50 g) šećera
Još:
- 1/2 šolje (100 g) kristal šećera
- 1 kašičica rendane limunove korice
(Šolja je od 240 ml)
Priprema:
Zagrejati rernu na 180°C. U kalup za mafine poslagati papirne korpice. Puter otopiti i ohladiti. U drugoj, majoj posudi izmešati zicom jogurt i jaja. Zatim, tečni deo ulivati u suve sastojke i polako mešati varjačom. Smesa će biti nesto gušća. Zatim dodati puter i sve još jednom izmešati, tek toliko da se smesa sjedini. Borovnice oprati i osušiti na papirnom ubrusu, pa ih pomešati sa brašnom. Zatim ih lagano umešati u smesu. Smesu rasporedite u korpice i pecite 25-30 minuta. Da biste bili sigurni, da su mafini pečeni, uraditi test čačkalicom. Mafine prohladiti u kalupu 5-10 minuta, a zatim ih izvaditi na tanjir i ohladiti još 10 ak minuta pre posluživanja.
Sitno izrendati koricu limuna, i pomešati je (samo 1 kašičicu) sa šećerom, pa ostaviti sa strane. Sok od limuna i šećer dobro izmešati u manjoj šerpici i zagrevati na srednjoj vatri dok se ne pretvori u sirup, oko 4 minuta. Prohlađene mafine premazati sirupom uz pomoć četkice, a zatim premazani deo uroniti u aromatični šećer.
(Telegraf.rs)
Video: Prva izjava Lazara Bačića povređenog pripadnika Žandarmerije
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
SuverenaAnonimka
Gadi mi se sve americko. Bojkotujem sve njihove proizvode a ni njihove recepte ne uvazavam. Nema da bude... pui "neka prvo ociste Srbiju i napuste Kosovo.
Podelite komentar