Jednostavne i brze krofne

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 4 osobe:

Testo:

- 500 g brašna

- 60 g šećera

- 90 g maslaca

- 5 žumanaca

- 3 dl mleka

- 2 male kašike kvasca

Za prženje:

- 500 ml ulja

Priprema:

Prosejati brašno u posudu pa u sredini napraviti udubljenje. U njega dodati šećer, žumanca, omekšali maslac, kvasac i mleko. Pomoću varjače umesiti glatko testo, pa ostaviti na toplom mestu dok ne udvostruči veličinu. Kada nadođe premestiti ga na platnenu salvetu, izraditi, pa pomoću oklagije razviti na debljinu 2 cm. Okruglom modlom iseci krofne.

U odgovarajuću posudu zagrejati ulje pa u njega staviti krofne okrenute gornjom stranom na dole u šerpi. Poklopiti šerpu, kada odozdo porumene, pa okrenuti i peći dok ne porumene i sa druge strane. Kada se malo prohlade uvaljajte u šećer u prahu i poslužite.

(Telegraf.rs)

 

 

Video: Na Novom groblju obeležen 11. novembar – Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA