Rolat od čokolade i višanja
Sastojci za 10 osoba:
Testo:
- 5 jaja
- 3 kašike vode
- 125 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 75 g brašna
- 25 g skrobnog brašna
- 25 g kakaa
- kašika praška za pecivo
Fil:
- 4 listića želatina
- 600 ml slatke pavlake
- kašika šećera
- 250 g voćne kaše od višanja
Preliv:
- 200 g čokolade
Priprema:
Umutite sve sastojke za koru i ispecite je.
Za fil, želatin pokvasite i otopite zagrejavajući ga u vodi. Slatku pavlaku i šećer umutite, mlaki želatin umešajte u šlag. Rolat premažite sa 2/3 šlaga. Voćnu kašu nanesite na šlag i savite koru. Rolat premažite preostalim šlagom i prelijte kašikom voćnne kaše.
Posle kraćeg vremena otopite čokoladu i prelijte preko gotovog rolata, pa kada se čokolada ohladi i stegne poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.