Voćni tart od više vrsta voća i meda

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Testo:

- 200 g brašna

- 100 g hladnog putera

- 1/2 kašičice soli

- 3-4 kašike hladne vode

Za premaz testa:

- 1-2 kašike meda

- 70 g mlevenih badema

Voće:

- 2 kisele jabuke

- šaka borovnica i drugo voće po izboru

- šećer i cimet po ukusu

- po želji: avokado za ukrašavanje

Priprema:

Testo:

Pripremiti vodu u manjoj posudici u koju ste stavili par kockica leda. Brašno prosejati i dodati mu so. Hladni puter iz frižidera izrezati na male kockice i dodati u brašno. Sjediniti brašno i puter dok se ne dobiju grudvice kao u pripremi tipičnog mrvičastog testa i dodavati kašiku po kašiku ledene vode.  Brzo sve opet sjediniti bez previše mešenja kako se puter ne bi istopio. Kada ste dobili mrvičastu teksturu testa, istresti iz posude i rukama sjediniti tek toliko da se ne raspada. Oblikovati u disk, zamotati ga u plastičnu foliju i ostaviti u frižideru 30 minuta.

Koru razviti izmedju dva komada plastične folije na otprilike 0.5 cm debljine, pa pomoću folije preneti u pleh u kojem će se tart peći i koji ste prethodno namazali sa malo putera. Oblikovati ga prstima dok fino ne legne po stranama okruglog pleha. Kašiku-dve meda pomešati sa bademima, dodati par kapi vode po potrebi, i jednolično razmazati po testu. Preko toga poslagati voće koje imate. Tart staviti da se peče na 180-190°C dok fino ne porumeni, ili oko 25 minuta.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA