Pita od jabuka sa lešnicima i suvim grožđem

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 4 osobe:

Testo:

- 150 g brašna

- 1/2 praška za pecivo

- 50 g šećera

- 100 g maslaca

- 1 žumance

- malo soli

Fil:

- 2 kašike suvog grožđa

- 4 kašike ruma

- 750 g jabuka

- 1 limun

- 40 g lešnika ili badema

Preliv:

- 1 jaje

- 40 g šećera

- 1/8 l pavlake

- 1 belance

Priprema:

Zamesite testo i stavite ga na hladno jedan sat. Dok je testo u frižideru, pripremite jabuke. Očistite ih i narežite na kriške, pa ih prokuvajte u što manje vode, a suvo grožđe potopite u rum. Testo razvijte pa ga stavite u manji pleh obložen pek papirom, pa pokrijte dno i stranice. Jabuke i suvo grožđe ocedite dobro, pa pomešajte s seckanim lešnicima, koricom i sokom od limuna. Tom smesom prekrijte testo.

Pecite 20 minuta na 200 stepeni. Za preliv izmešajte pavlaku s šećerom i žumancima, pa dodajte sneg od belanaca. Time prelijte kolač pa pecite još 20 minuta. Kolač dobro ohladite, narežite i poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA