Puding sa dodacima svežeg voća i voćnim prelivom
Sastojci:
- 60 g integralnog keksa
- 1 puding vanila s komadićima jagoda
- 3 kašike šećera
- 500 ml mleka
- 300 g bobičastog voća (jagode, maline, borovnice, kupine)
- 200 ml šlaga
Priprema:
U čaše za posluživanje na dno stavite izlomljeni keks. Prašak za puding pomiešajte sa šećerom i 5 kašika mleka. Ostatak mleka zagrejte do ključanja, sklonite s vatre i dodajte razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru i mešajući kuvajte 1-2 minuta. Vruć puding izlijte u čaše preko izlomljenog keksa (ne da napunite čaše) i ostavite da se hladi. Voće operite i narežite, a šlag izmutite.
U čaše rasporedite voće, na njega nanesite šlag i ukrasite. Umesto u čaše, puding možete da formirate u nekom kalupu, pa kada ga iz njega izvadite odozgo sipajte voćni preliv. Puding s voćem poslužite ohlađen.
(Telegraf.rs)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.