Puding sa dodacima svežeg voća i voćnim prelivom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 60 g integralnog keksa

- 1 puding vanila s komadićima jagoda

- 3 kašike šećera

- 500 ml mleka

- 300 g bobičastog voća (jagode, maline, borovnice, kupine)

- 200 ml šlaga

Priprema:

U čaše za posluživanje na dno stavite izlomljeni keks. Prašak za puding pomiešajte sa šećerom i 5 kašika mleka. Ostatak mleka zagrejte do ključanja, sklonite s vatre i dodajte razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru i mešajući kuvajte 1-2 minuta. Vruć puding izlijte u čaše preko izlomljenog keksa (ne da napunite čaše) i ostavite da se hladi. Voće operite i narežite, a šlag izmutite.

U čaše rasporedite voće, na njega nanesite šlag i ukrasite. Umesto u čaše, puding možete da formirate u nekom kalupu, pa kada ga iz njega izvadite odozgo sipajte voćni preliv. Puding s voćem poslužite ohlađen.

(Telegraf.rs)

Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA