Pita od trešanja na francuski način
Sastojci:
Testo:
- 200 g pšeničnog glatkog brašna
- 100 g maslaca
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 750 g očišćenih trešanja
Preliv.
- 125 g mlevenih badema
- 175 g šećera u prahu
- 2 dl mleka
- 1 kašika gustina
- 50 g pšeničnog glatkog brašna
Priprema:
Od navedenih sastojaka umesite mrvičasto testo i ostavite ga bar 1 sat u frižider. Testo razvijte i stavite u kalup za pite. Preko njega složite očiščene trešnje, te ih prelijte s prelivom. Pecite u rerni na 180°C oko 50 minuta.
Za preliv izmešati šećer, mlevene bademe, brašno i gustin, te polako dolivajte mleko i mutite dok ne postane masa glatka (slične teksture kao masa za palačinke). Ukoliko više volite, možete od 1/3 testa napraviti „poklopac“, pa ga staviti preko trešanja i tako formirati pitu.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.