Kolač od šljiva sa medom i smeđim šećerom
Poslastice koje vas vrate u detinjstvo....
Sastojci:
Testo:
- 300 g brašna (integralnog)
- 150 g maslaca
- 100 g šećera(smeđeg)
- 2 kašike kisele pavlake
- malo soli
- 1 korica limuna
Fil:
- 1 kg šljiva
- 1 dl slatke pavlake
- 3 kašike meda
- 1 jaje
- 2 kašike šljivovice
- cimet (količina po želji)
- 1 paketić vanilin šećera
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamesite mrvičasto testo za pitu, oblikujte kuglu, umotajte prozirnom folijom i ostavite u frižideru pola sata. U međuvremenu šljivama odstranite koštice i narežite ih na kriške ili polovine (ako su manje). Umutite pavlaku, med i jaje, pa dodajte šljivovicu. Razvijte testo i utisnite ga u kalup za pite. Ivice možete obrezati ukrasnim točkićem ili makazama.
Pripremljenom testu izbockajte dno i pecite u zagrejanoj rerni oko 5 min , zatim ga izvadite iz rerne i pustite da se malo ohladi. Na polupečeno testo izlijte krem od pavlake i meda. Preko krema poređajte šljive, pospite s cimetom i vanilin šećerom. Vratite u rernu i pecite još 20-tak min na 180°C. Poslužite kad se malo ohladi, da se lepše iseče.
(Telegraf.rs)
Video: Turkulov: Tri osobe sa teškim povredama dovezene u KBC Vojvodina, dve na operaciji
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.