Prženo slatko testo, preliveno čokoladom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 250 ml mleka

- 2 kašičice soli

- 1 kašika šećera

- 1 kašičica sirćeta

- 100 ml ulja

- 600 g brašna

- pola kesice suvog kvasca

I još:

- 1 jaje

- susam

- 150 g čokolade

Priprema:

Navedene sastojke zamesiti rukom i ostaviti testo da naraste oko jedan sat. Od naraslog testa praviti loptice, a zatim prstom napraviti udubljenje i formirati đevreke. Poređati đevreke na pleh prekriven papirom za pečenje, pemazati ih umućenim jajetom i po želji posuti susamom. Staviti u hladnu rernu i peći na temperaturi 170-180 stepeni dok ne porumene.

Kada se prohlade možete ih preliti sa rastopljenom čokoladom.

(Telegraf.)

Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA