Prženo slatko testo, preliveno čokoladom
Sastojci:
- 250 ml mleka
- 2 kašičice soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica sirćeta
- 100 ml ulja
- 600 g brašna
- pola kesice suvog kvasca
I još:
- 1 jaje
- susam
- 150 g čokolade
Priprema:
Navedene sastojke zamesiti rukom i ostaviti testo da naraste oko jedan sat. Od naraslog testa praviti loptice, a zatim prstom napraviti udubljenje i formirati đevreke. Poređati đevreke na pleh prekriven papirom za pečenje, pemazati ih umućenim jajetom i po želji posuti susamom. Staviti u hladnu rernu i peći na temperaturi 170-180 stepeni dok ne porumene.
Kada se prohlade možete ih preliti sa rastopljenom čokoladom.
(Telegraf.)
Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.