Mini pitice sa jabukama i mlevenim orasima

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 pakovanje lisnatog testa

- 2 jabuke

- 1/2 limuna

- 2 kašika šećera u prahu

- 20 g maslaca

- malo cimeta

- 1 kašika mlevenih oraha ( lešnika ili badema)

- malo maslaca za kalupčiće

Priprema:

Pripremite male kalupe za tart i premažite ih maslacem. Iscedite sok od pola limuna. Operite jabuke, oljuštite i isecite na tanke kriške. Pospite sok od limuna po jabukama, dodajte šećer u prahu i cimet. Otopite maslac u malom tiganju ili mikrotalasnoj, pospite preko jabuka i sve dobro promešajte. Ostavite po strani da jabuke upiju sve te mirise. U međuvremenu uzmite lisnato testo i malim kalupom izrežite krugove, pa obložite kalupčiće. Uzmite viljušku i izbockajte testo. Uključite rernu na 200 stepeni.

Punite kalupčiće jabukama i pospite malo mlevenim orasima, bademima ili lešnicima, ako imate. Pecite u rerni nekih 15-20 minuta na 180 stepeni. Kad su gotovi možete posuti šećer u prahu ili poprskati malo medom odozgo. Jako su ukusni još dok su vrući.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA