Spremite krofne po receptu naših baka
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1 jaje
- 1 mala šoljica ulja
- 1 mala šoljica šećera
- 25 g svežeg kvasaca
- malo soli
- ruma po ukusu
- narendana kora od pomorandže
- 100 g crne čokolade
Priprema:
Kvasac rastopi u malo vode. Sve sastojke zajedno sa kvascem zamesi sa mlakom vodom. Testo ne bi trebalo da se lepi za ruke. Ostaviti u toploj prostoriji da se udupla. Premesi testo dva puta. Razvuci koru oklagijom pa čašom vadi krofne. Ostavi da još malo nadođu pa pržiti u dubokom ulju. Posuti šećerom u prahu ili kristal šećerom, ako više volite.
Na kraju rastopite crnu čokoladu pa prelijte preko svake krofne, biće još bolje.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Veliko hvala
Najbolje je peci krofne u ulju ali moze i mast.Moja baka,mama i ja pecemo ih tako sto kad ih stavimo u masnocu, poklopimo ih i ne podizemo poklopac dok donja strana ne porumeni.Kad vidimo da je spremna za okretanje, otklopimo poklopac( najbolje da je staklen)tada krofnu okrenemo i nastavimo pecenje bez njega.Svaka krofna ce na ovaj nacin imati pojas i bice supljikava a to im daje posebnu draz.Prijatno!
Podelite komentar
vesna
Koliko treba vode,ne piše u receptu.Ne znam kakve su kad se doda rum,jer nevolim rum a pogotovu u nečemu prženom mi nedeluje baš njam.
Podelite komentar