Spremite krofne po receptu naših baka

 ≫ 
  • 2

Sastojci:

- 1 kg brašna

- 1 jaje

- 1 mala šoljica ulja

- 1 mala šoljica šećera

- 25 g svežeg kvasaca

- malo soli

- ruma po ukusu

- narendana kora od pomorandže

- 100 g crne čokolade

Priprema:

Kvasac rastopi u malo vode. Sve sastojke zajedno sa kvascem zamesi sa mlakom vodom. Testo ne bi trebalo da se lepi za ruke. Ostaviti u toploj prostoriji da se udupla. Premesi testo dva puta. Razvuci koru oklagijom pa čašom vadi krofne. Ostavi da još malo nadođu pa pržiti u dubokom ulju. Posuti šećerom u prahu ili kristal šećerom, ako više volite.

Na kraju rastopite crnu čokoladu pa prelijte preko svake krofne, biće još bolje.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veliko hvala

    23. maj 2017 | 12:49

    Najbolje je peci krofne u ulju ali moze i mast.Moja baka,mama i ja pecemo ih tako sto kad ih stavimo u masnocu, poklopimo ih i ne podizemo poklopac dok donja strana ne porumeni.Kad vidimo da je spremna za okretanje, otklopimo poklopac( najbolje da je staklen)tada krofnu okrenemo i nastavimo pecenje bez njega.Svaka krofna ce na ovaj nacin imati pojas i bice supljikava a to im daje posebnu draz.Prijatno!

  • vesna

    26. maj 2017 | 11:19

    Koliko treba vode,ne piše u receptu.Ne znam kakve su kad se doda rum,jer nevolim rum a pogotovu u nečemu prženom mi nedeluje baš njam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA