Slatke sendvič-pitice sa bundevom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 400 g kuvane bundeve

- 180 g šećera

- 1 kašičica arome vanile

- 100 g mlevenih badema

- 100 ml slatke pavlake

- 2 jajeta

- 4 žumanceta

- 50 g seckanih lešnika ili badema

- 50 g mešanog kandiranog voća po želji

- 50 g suvog grožđa

- 0.3 dl likera od oraha

- 1 kašičica cimeta

- 300 g brašna

- 130 g putera

- malo soli

Priprema:

Potopite suvo grozđe u liker. Pomešajte brašno sa 80 g šećera i 50 g mlevenih badema, omekšalim puterom isečenim na komadiće, žumancima, dve kašike hladne vode i malo soli. Mesite dok ne dobijete ujednačeno testo, pa ga uvijte u plastičnu foliju i ostavite i frižideru 30 min. Napravite pire od kuvane, oceđene i prohlađene bundeve. Bundevu umutite sa slatkom pavlakom, celim jajima, 100 g šećera i 50 g mlevenih badema. Dodajte malo arome vanile, seckane lešnike, cimet, kandirano voće i suvo grožđe sa likerom.

Razvucite testo i njime obložite kalup za tart. Odsecite višak testa. Testo u kalupu izbockajte viljuškom na više mesta. Sipajte pripremljeni fil, a od viška testa napravite trakice kojima ukrasite tart. Pecite tart 40 min u rerni zagrejanoj na 180°C.

Ako želite, možete testo da razvučete nešto tanje, isečete pravougaone forme, pa između svaka dva komada stavite fil i spojite krajeve, te na taj način dobijete mini sendviče.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA