Karamel krem s mlekom i jajima

 ≫ 

Komentari

  • Irena

    16. maj 2017 | 15:26

    Mislim, da je recept za ovaj karamel krem komplikovaniji od onog koji ja pravim decenijama. 6kasika secera postepeno karamelisati do svetlo braon boje, bez dodatka vode. To raditi u serpi u kojoj ce se peci u rerni, pa nema presipanja. Ostaviti na ravnoj podlozi da se hladi.Zatim umutiti 6 jaja, dodavsti postepeno 6 kasika secera i 1 vanil secer. Polako dodavati oko 7 i po dcl hladnog mleka, Staviti u drugu serpu sa vodom, tako da se voda ne preliva, peci u rerni na 200 st oko 1 sat. Izvaditi i ostaviti u serpi da se hkadi. Sve raditi pazljivo, jer je i serpa i voda iz koje vadite, vruca. Kada se ohladi, staviti u frizider i sutradan orevrnuti na tanjir sa udubljenjem, jer ce se karamel tokom oecenja istopiti. Ja to obicno oravi jedan dan ranije, a mera mi je od 9 jaja, znaci mera i po. Nije komplikovano jacko o se cini, jada napravite jednom, posle je jednostavno i lako. Vodite racuna, da smesu oravite u serpi ravnih stranica, kako bi mogli lako da je posle izvrnete. Ako imate pitanja, izvolite, vrlo rado dajem savet

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA