Palačinke sa svežim jagodama
Sastojci:
- 2 jajeta
- na vrh noža soli
- 2 kašičice šećera
- 230 g brašna
- 220 g mleka
- 260 g gazirane kisele vode
- 10 g ulja
Ostalo:
- oko 800 g jagoda
- oko 140 g šećera
Priprema:
Zamesiti smesu za palačinke od gore navedenih sastojaka ili po svom omiljenom receptu. Dok to malo odstoji, vi operite i iseckajte jagode na komadiće od oko 1-1,5 cm. Ove palačinke je važno filovati dok su tople da bi se šećer lepo otopio, zato je bitno da vam je sve pri ruci, da ih filujete čim ih skinete sa vatre. Pecite palačinke na jačoj vatri na dobro ugrejanom, sa par kapljica ulja namašćenom tiganju.
Čim je jedna gotova, stavite drugu da se peče, a prvu odmah filujte. Poredjajte jagode (jednu šaku) na jednu polovinu palačinke. Pospite sa jednom i po kašičicom šećera i preklopite. I tako dokle god imate testa i fila. Možete ih služiti odmah. A možete ih ohladiti pa tek onda poslužiti. Divne su i sutradan, ako koja slučajno ostane.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.