Krem od mleka sa svežim jagodama
Sastojci za 4 osobe:
- 200 g jagoda
- 4 komada keksa
- 1 kesica pudinga od vanile koji se ne kuva(zamena je skuvan i ohlađen puding)
- 80 g šlag od vanile
- 500 ml mleka
- nekoliko listova sveže nane
Priprema:
Jagode oprati i očistiti od peteljki. Puding izručiti iz kesice u posudu sa 3 dl mleka i mikserom mutiti par minuta. Šlag krem pomešati sa ostatkom mleka i umutiti. Listove nane oprati i osušiti. Pripremiti 4 činijice za sladoled. U svaku izlomiti po 1 keks i pokvasiti ga sa kašikom mleka. U svaku posudu staviti po 2 kašike pudinga od vanile. Odozgo staviti jagode. Opet naneti po 2 kašike pudinga. Sada u svaku činiju stavite po 3-4 kašike šlag krema.
Ukrasiti jagodama i listovima nane. Pošto je ovo poslastica koja se pravi sa hladnim mlekom, a sprema se jako brzo nije potrebno dodatno je hladiti već može odmah da se konzumira. Takođe, možete poslužiti i u malim korpicama sa svežom jagodom odozgo.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.