Sladak hleb od banana i borovnica
Potrebno je:
- 7 kašika ovsenog brašna
- 3 zrele banane
- 100 gr borovnica
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika kokosovog šećera
- 4 jaja
Priprema:
Ulupajte jaja sa šećerom, praškom za pecivo, i ovsenim brašnom (blender je uvek lakša opcija). Nakon toga dodajte izgnječene ili isitnjene banane. Dobro promešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Dodajte borovnice i pažljivo promešajte da ih očuvate cele.
Stavite smesu u kalup za hleb koji ste prethodno namazali maslinovim uljem ili obložili papirom za pečenje. Pecite u rerni 40 minuta na 180 stepeni.
Savet: kada dodajete borovnice, prvo stavite polovinu a posle 10tak minuta pečenja pospite od gore ostatak borovnica. Ovako ćete ravnomerno rasporediti voće u kolaču, i neće svo završiti na dnu.
Recept i fotografija: Slobodan Stefanović (blog)
Video: Palo prvo ovogodišnje skijanje na Torniku, gužva kao u košnici: Sjajne slike zimske idile
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.