Pečena američka torta sa sirom
Sastojci:
- 300 g keksa
- 100 g maslaca
- prstohvat soli
- 250 g šećera
- 500 g sira
- 500 g maskarponea
- 450 g pavlake
- pola kašike gustina
- 1 limun
- 4 jaja
- 1 slatka pavlaka u čašici
- 35 g šećera u prahu
- 1 ekstrakt vanile
Priprema:
Podloga:
Izmrvite keks, pa rastopite 100 g maslaca i ubacite u izmrvljeni keks i rukom sjedinite. U dobijenu smesu dodati malo šećera po želji i prstohvat soli. Kada sve promešate, smesu prebacite u okrugli kalup za pečenje, prečnika 26 cm. Rukom utisnuti smesu ravnomerno na dno kalupa. Rernu predhodno zagrejati na 180°C i staviti smesu unutra na 5 do 10 minuta da se samo malo zapeče. Izvaditi je i ohladiti.
Fil:
Sve sastojke za fil izvaditi iz frižidera da se zagreju na sobnu temperaturu. U posudu staviti 500 g sira, dodati 500 g maskarponea, 150 g pavlake, 200 do 250 g šećera, 4 kašičice arome vanile i malo soli, pa sve umešati u fil. Kada su sastojci izmešani, pripremiti 4 jaja u tanjiru i dodati u izmešani fil sa malo limunovog soka i pola kašike gustina. Pomešati i dodati jaja. Pripremljenu fil izliti ravnomerno po ohlađenoj podlozi.
Stavimo kolač rernu i pustimo da se peče-kuva 40 do 50 minuta. Kada se fil sa gornje strane znatno zažuti ili lagano zarumeni, izvadimo kolač i pustimo da se ohladi.
Kada se kolač ohladio, ručno sa viljuškom umutimo u posudi 250 g pavlake, 35 g šećera u prahu, 50 ml slatke pavlake, 2 kašičice ekstrakta od vanile i malo limunovog soka, pa sa tim prelijemo već ohlađeni kolač i stavimo ga u frižider preko noći, ili najmanje 4-5
sati.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
slavka
Odlično je hvala na receptima
Podelite komentar