Bela krem torta sa sirom i šlagom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Kora:

- 3 jaja

- 4 kašike vrele vode

- 75 g šećera

- 100 g brašna

- 2 kašicice praška za pecivo

- malo soli

- 4 kašike običnog ulja

Fil:

- 6 listića želatina

- 1 limun

- 200 ml mleka

- 120 g šećera

- 4 žumanca

- 400 g tečne pavlake (šlag)

- 400 g nemasnog sira

Priprema:

Kora:

Zagrejati rernu na 200°C. Jaja umutiti sa 4 kašike vruće vode, 75 g šećera i malo soli. Mutiti mikserom oko 5 minuta, da bude penasto. U to prosejati 100 g brašna i 2 kašičice praška za pecivo. Lagano promešati i dodati 4 kašike ulja. Dno od kalupa za pečenje (24-26 cm) prekriti pek papirom, sipati testo i peći koru oko 20 min. Ostaviti da se ohladi i preseći na dva dela.

Fil:

Želatin potopiti u hladnu vodu. Limun oprati, koricu izrendati, i iscediti sok. Mleko, šećer i rendanu koru limuna staviti da se prokuva. Kada proključa, skloniti sa vatre. U manju šerpicu umutiti žumanca sa 4 kašike vrelog mleka (onog, što se prokuvalo), pa postepeno dodati i ostalo mleko. Ovu masu kuvati na pari dok se malo ne zgusne, a sve vreme mešati. Želatin izgnječiti i umutiti u masu sa jajima. Vruć krem procediti kroz sito i ostaviti oko 30 minuta da se ohladi.

Umutiti čvrsto šlag. Sir pomešati sa sokom od limuna. Lagano izmešati sve sastojke za fil. Na okrugli tanjir staviti donji deo kore. Oko njega staviti onaj veliki prsten za torte. (Gornji deo kore iseći na 12 delova). Staviti fil, a preko njega isečene kriške gornje kore. Ostaviti najmanje tri sata da se hladi, pa skinuti prsten. Totu ukrasiti po želji i poslužiti.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA