Tiramisu sa piškotama i pavlakom
Sastojci:
- 1 l slatke pavlake
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 500 g maskarpone sira
- 3 dupla pakovanja piškota
- 0,3 dl ruma
- 4 espreso kafe
- 4 šlag fiksa
Priprema:
U jednu posudu čvrsto umutiti slatku pavlaku i dodati joj šlag fiks, 500 g maskarpone sira i to ručno promešati. U drugoj posudi čvrsto umutiti 10 belanaca, zatim dodati 10 kašika šećera, 10 žumanaca i dodati prvoj smesi ručno mešajući, ali lagano da smesa ne bi pala.
U 4 espresa sipati 0,03 dl ruma i u to umakati samo donji deo piškote (ne celu da ne bi bilo gnjecavo) ređati red piškote, red smese dok se sve ne potroši. Odozgo
dekorisati sa kakaom i rendanom čokoladom ili po želji. Kolač dobro rashladiti, pa ga seći na komade i poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: Vučić: Ljudi u Čoki moraju da imaju najbolju zdravstvenu negu, obnovićemo i infrastrukturu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tara
Po receptu jaja se tetmički ne obrađuju idealno za infekciju samonelom. Neka hvala...
Podelite komentar
citateljka
Tiramisu bez jaja:Fil za tiramisu za dva reda od po 8-10 piskoti: Skuvati 1 solju kafe sa 4 kasicice kafe, pa kad se ohladi sipati u tanjir. Umutiti 100 g. prah secera sa 250 g. mascarpone 2-3 kasike mleka ili slatke pavlake 5-6 kapi badem-aroma, ja dodam i 2-3 kasike badem likera (amareto ili rum ili liker od jaja) U umucenu krem masu dodati 200 g. umucene slatke pavlake i dobro ujednaciti pa filovati umocene piskote. Piskote umakati u jaku gorku kafu sa posecerene strane a suva strana je uvek sa donje strane.Treci red fila je odozgo i bogato se pospe gorkim kakaom kroz cediljku.Drzati u frizideru. Sutradan je najukusnije.
Podelite komentar
Ivan999
U pravi italojanki tiramisu neide nikakav alkohol ili rum niti bilo sta
Podelite komentar