Izvanredne slatke pljeskavice od sira

 ≫ 
  • 5

Sastojci:

- 2 šolje rikota sira

- 4 jajeta

- 3/4 šolje brašna

- 3 velike kašike šećera

- 1/2 kašičice soli

- 1 kašičica sode bikarbone

- 1 kašičica sirćeta

- 1 šolje suvog grozđa

- ulje za pečenje (2-3 kašike za svako pečenje)

Priprema:

U većoj posudi viljuškom izmutiti jaja, dodati sir, šećer, so i prosejano brašno. U manju posudu sipati sodu bikarbonu i sirće, dobro promešati pa sipati u smesu od brašna. Dodati rendanu koru limuna. Ručnim mikserom izmiksati testo dok ne postane glatko.

Dobijeno testo je dosta mekano, ali tako treba da bude. U umućeno testo dodati suvo grožđe i dobro ga umešati. U manju činiju sipati oko cetiri -pet kašika brašna. Testo vaditi velikom kašikom, sipati na pripremljeno brašno, preko testa posuti jednu do dve kašike brašna, a onda pobrašnjenim rukama uzeti pokriveno testo i prebacujući ga iz jedne ruke u drugu formirati pljeskavicu (pljeskavicu formirati dlanovima).

U tiganju zagrejati par kašika ulja, stavljati pljeskavice pa peći, prvo sa jedne strane, pa kad porumene okrenuti ih i peći drugu stranu. Pečene ih stavljati na papir da se ocede od masnoće. Svaki put kada se stavljaju nove pljeskavice dolivati po malo ulja -po kašiku dve, ne više. Pečene posuti pre služenja šećerom u prahu i vanilin šećerom i služiti sa voćem, već prema sopstvenom izboru.

(Telegraf.rs)

Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svidami se odlično cistiSvidami se odlične su

    3. april 2017 | 13:09

    Pravila sam ekstra je

  • mama

    3. april 2017 | 12:26

    Пост

  • Popi

    3. april 2017 | 14:03

    Takav nacin spremanja cini hranu ukusnom, ali upija dosta ulja. Stavlja se na papirne ubruse ali ipak ostane puno ulja u njima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA