Lenja pita sa višnjama na starinski način
≫
Sastojci:
- 2 jaja
- 400 g brašna
- 200 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 600 g višanja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šecer
Priprema:
U 400 g brašna dodati prašak za pecivo , 200 g istopljenog maslaca, 2 jaja, 100 g šećera. Umesiti testo i podeliti ga na dva dela. Oklagijom razvijte kore.
Položite jednu koru pa rasporedite višnje zatim prekrijte drugom korom, pa ispecite u rerni. Kada se ohladi seći na kocke i po želji posuti šećerom u prahu, pa poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.