Predivan kolač s makom i čokoladnom glazurom
Sastojci:
- 3 kom jaja
- 1,5 čaša šećera
- 1 čaša brašna
- 1 čaša ulja
- 2 čaše jogurta
- 1 čaša griza
- 2 čaše mlevenog maka
- 1 kom pomorandže (rendana korica)
- 1 kašičica cimeta
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kom rendanih jabuka
- 3 - 4 kašike džema od pomorandži ili kajsija
Glazura:
- 200 g čokolade
- 50 g maslaca
Priprema:
Sve sastojke umutiti mikserom i ispeći. Vruć kolač premazati džemom od pomorandži ili kajsija. Ukoliko je džem gust, dodati kašiku vruće vode. Kada se kolač ohladi, preliti ga glazurom od čokolade, pa kada se dovoljno ohladi poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Održano humanitarno poetsko-muzičko veče Angelina, živiš među nama
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.