Hrskavi kolač sa bundevom i jabukama
Sastojci:
- 2 jajeta
- 2 šolje šećera (šolja250 ml)
- 2 kašike kisele pavlake
- 1/2 šolje ulja
- 1,5 šolja pirea od bundeve
- 1 mala kašika vanila eksrakta
- 2,5 šolje brašna
- 1 mala kašika praška za pecivo
- 1 mala kašika sode bikarbone
- 1/2 male kašike soli
- 2 male kašike cimeta
- 1/2 male kašike đumbira
- 1/2 male kašike muskatnog oraščića
- 3 jabuke iseckane na kocke
Mrvičasti posip:
- 1 šolja mlevenih oraha
- 1/4 šolje smeđeg šećera
- 2 kašike brašna
- 1 mala kašika cimeta
- 60 g maslaca
Priprema:
Umutiti jaja, šećer i vanilu samo tolko da se sjedine. Dodati pavlaku, ulje i pire od bundeve i mutiti dok se ne sjedini. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, sodom bikarbonom, soli i začinima i lagano promešati. Na kraju dodati izrezane jabuke i promešati kašikom samo toliko da se sjedini.
Istresti u podmazanu i brašnom posutu tepsiju velicine 33 x 22 cm. Za posip pomešati sve navedene sastojke mešajući viljuškom dok se ne dobije mrvičasta masa. Rasporediti po kolaču, pa peći na 175 stepeni sat vremena.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.