Kuglof sa čokoladnom glazurom
Sastojci:
Za kuglof:
- 125 g maslaca
- 150 g šećera
- 150 ml mleka
- 100 g pšeničnog oštrog brašna
- 60 g pšeničnog glatkog brašna
- 20 g kakaa u prahu
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
Za glazuru:
- 40 g maslaca
- 100 g čokolade
Priprema:
Maslac zagrejte da se otopi, pomerite sa vatre, umešajte šećer, mleko, pa dodajte smesu brašna, kakaa i prašak za pecivo. Zatim dodajte jaja i dobro izrađenu smesu izlijte u namašćen i brašnom posut kalup za kuglof. Pecite u rerni na 180°C oko 40-45 minuta.
Glazura:
Maslac zagrejte do vrenja, pomerite sa vatre, dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte da se otopi, pa glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa. A, za rođendanske svećice, pobrinite se prema broju godina.
(Telegraf.rs)
Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.