Kuglof sa čokoladnom glazurom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Za kuglof:

- 125 g maslaca

- 150 g šećera

- 150 ml mleka

- 100 g pšeničnog oštrog brašna

- 60 g pšeničnog glatkog brašna

- 20 g kakaa u prahu

- 1 prašak za pecivo

- 2 jaja

Za glazuru:

- 40 g maslaca

- 100 g čokolade

Priprema:

Maslac zagrejte da se otopi, pomerite sa vatre, umešajte šećer, mleko, pa dodajte smesu brašna, kakaa i prašak za pecivo. Zatim dodajte jaja i dobro izrađenu smesu izlijte u namašćen i brašnom posut kalup za kuglof. Pecite u rerni na 180°C oko 40-45 minuta.

Glazura:

Maslac zagrejte do vrenja, pomerite sa vatre, dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte da se otopi, pa glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa. A, za rođendanske svećice, pobrinite se prema broju godina.

(Telegraf.rs)

Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA