Domaća granola s bananama i medom
Sastojci:
- 2 šolje ječmemih, ili nekih po vašoj želji, pahuljica
- ½ šolje žutog šećera
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- 1 manja izgnječena banana
- ¼ šolje meda
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 1 šolja banana čipsa
- ¼ šolje seckanih pecenih lešnika
I još:
- 1 veća banana
- 150 ml jogurta
Priprema:
Prvo spremite granolu:
Uključite rernu da se greje na 200°C. Manji pleh obložite papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte sve sastojke za granolu, sem banana čipsa i pečenih lešnika. Rasporedite smesu u pleh u jednom sloju. Pečeno izvadite iz rerne, ohladite, pa dodajte banana čips i lešnike. Ovo možete čuvati ili u tegli ili u nekoj konzervi.
Za dorucak, na dno čaše, šolje ili tanjira stavite polovinu od 1/2 šolje granole, polovinu seckane sveže banane, dodajte polovinu jogurta, pa ostatak granole, banane i jogurta. U blederu pomešajte vodu, voće, med i vanilu. Izblendirajte ovu smesu. Dodajte i kockice leda i opet izblendirajte, dok ne bude sjedinjeno. Sipajte u odgovarajuće posude i poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.