Potpuno drugačija "Čupava Kata" - ovaj put sa višnjama
Sastojci:
Testo:
- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
Fil:
- pakovanje višanja
- 1 puding od čokolade
Slatke mrvice:
- 175 g brašna
- 75 g šećera
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 100 g maslaca
- ½ praška za pecivo
Priprema:
Testo:
Od 250 g brašna, 125 g maslaca (hladan maslac iseći na tanke listiće ili sitne kocke), jednog jajeta, prstohvata soli, 50 g šećera i vanilin šećera umesati glatko testo. Testo zatim staviti u kalup i oblikovati ga po kalupu. Koristiti papir za pečenje i onaj kalup što se otvara jer je posle lakše.
Fil:
Testo posuti oceđenim višnjama, a preko višanja preliti predhodno skuvan puding od čokolade. Puding se kuva po upustvu, ali umesto mleka se koristi 400 ml soka od višnje.
Slatke mrvice:
Mikserom dobro umuttii 100 g maslaca, zatim dodati 175 g brašna, 75 g šećera, prstohvat soli, 1 vanilin šećer i ½ praška za pecivo. Sve to mutiti mikserom dok se ne dobiju mrvice. Rukom se mogu formirati krupnije mrve, pa sa njima pospu višnje. Kolač se peče 50-60 minuta na 180°C. Ukoliko mrvice porumene pre nego što se završi vreme pečenja kolač prekriti listom papira za pečenje.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.