Neodoljiv kolač s makom i vanilom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Testo:

- 200 g glatkog brašna

- 200 g oštrog brašna

- 1 vanilin šećer

- 4 kašike smeđeg šećera

- 3 jaja

- 100 g maslaca

- 200 ml mleka

Fil:

- 400 ml mleka

- 100 ml pavlake

- 50 g maslaca

- 100 g griza

- 200 g maka mlevenog

- 1 jaje

- 5-6 kašika smeđeg šećera

- 1 vanilin šećer

- rendana kora limuna

- 50 g maslaca

- malo praška za pecivo

- malo šećera, vanilin šećer i cimet

- 4 velike kašike oštrog brašna

Priprema:

Penasto izmešati maslac, šećer, vanilin šećer, žumanca i mleko. Zatim dodati brašna s praškom za pecivo i sneg od belanaca. Testo razviti oko prst debljine. Za fil u zakuvano mleko s pavlakom umešati griz, mleveni mak, pa kuvati 10 minuta, skloniti s vatre i dodati jaje, šećer i limun. Nafilovati razvijeno testo.

Pomešati brašno, prasak za pecivo, šećer i vanilin šećer, dodati otopljeni maslac i viljuškom brzo promešati da se dobije grudvasta smesa. Tu smesu posipati po filu. Ako je presuvo preliti sa još malo mlakog mleka. Peći oko 35-40 minuta na 200 stepeni.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA