Snežno bela šampita ukrašena čokoladom
Za koru :
- 11 žumanaca
- 1 šolja brašna
- 1 šolja griza
- 1 šolja mleka
- 1 šolja ulja
- 1 prašak za pecivo
- 8 kašika žutog šećera
- 1 vanilin šećer
Za fil :
- 11 belanaca
- 1 šolja vode
- 1 šolja šećera
- sok jednog limuna
- 100 g šećera
- 300 ml slatke pavlake
Za dekorisanje :
- 100 ml slatke pavlake
- čokoladne mrvice
- rendana kora jednog limuna
- seckano suvo voće
Priprema:
Izmešati sve sastojke za koru ( žumanca ne moraju biti umućena ) , sipati u pleh obložen pek papirom i peći 15 do 20 minuta na 180 stepeni, pa ohladiti koru.
Fil :
Ušpinovati šolju šećera i šolju vode . Umutiti penasto belanca sa malo soli , dodati 100 g šećera i mutiti 10 minuta. Potom polako kašiku po kašiku dodavati špinovani šećer . Nemojte žuriti , jer je suština da se belance sjedini sa špinovanim šećerom i da se masa "polako hladi". Ako sipate odjednom sav špinovani šećer ,voda će se izdvojiti i šam će spasti. Na kraju dodati limunov sok.
Umutiti slatku pavlaku i sjediniti sa belancima. Namazti koru . Posuti rendanom korom limuna , ukrasiti umućenom slatkom pavlakom po želji i posuti čokoladnim mrvicama i sitno seckanim suvim voćem. Ostaviti u frižderu preko noći.
Savet: koru možete peći i u manjim kalupima okruglog oblika, a fil sipati špricem, pa poslužiti u većim papirnatim korpicama.
(Telegraf.rs)
Video: Iznemogli beloglavi sup spustio se na seosku kuću: Spasavnje ugrožene vrste u selu Sedobro
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
A1r1
Indijaner!!!
Podelite komentar