Orasnice na tradicionalni način

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 2 belanca

- 6 šoljica šećera

- 1 kašika alkoholnog sirćeta

- 150 g mlevenih oraha

Priprema:

U posudu staviti belanca, šećer i sirće i mutiti smesu otprilike 20 minuta, tj.dok smesa ne bude čvrsta,da se ne razliva. Kada je smesa umućena, kašičicom vaditi loptice i valjati ih u mlevene orahe kao štapiće, a potom ih redjati u pleh na papir za pečenje i savijati u oblik polumeseca ili po zelji. Peći na temperaturi oko 120°C oko 40 minuta. Od ove smese može se dobiti oko 35 orasnica.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA