Mala, slatka tvrđava od piškota

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

Fil 1:

- ½ l mleka

- 5 kašika gustina

- 1 vanilin šećer

- 10 kašika šećera

- ½ maslaca

Fil 2:

- 4 žumanca

- 4 kašike šećera u prahu

- 4 kašike kakaa

- 4 štangle čokolade

- 4 belanca

- 10 kašika šećera u prahu

- ½ maslaca

- keks

- piškote

- 8 čoko bananica

Priprema:

Pomešati gustin, šećer i vanilin šećer i dodati malo mleka (izmutiti kao za puding) i to zakuvati u ostatku mleka kada provri. U ohladjeno dodati 1/2 maslaca, pa sve dobro izmutiti. Umutiti žumnca sa 4 kašike šećera u prahu, dodati otopljenu čokoladu za kuvanje (4 stangle), 4 kašike kakaa i 1/2 maslaca, mutiti sve zajedno, pa u to dodati prethodno umućen sneg od 4 belanca, sa 10 kašika šećera u prahu.

Uzeti okrugli kalup za torte, premazati sa malo maslaca, pa ga okružiti sa piškotama (prethodno umočenim u mleko), a dno obložiti sa keksom (isto umočeno u mleko). Na keks ređati beli fil ( od gustina), čokoladne bananice iseckane na komadiće, pa čokoladni fil. Torta mora biti na hladnom mestu. Sledeci dan ukrasiti tortu umućenom slatkom pavlakom, a kao ukras možete da stavite par, na pola presečenih jagoda i poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA