Mala, slatka tvrđava od piškota
Sastojci:
Fil 1:
- ½ l mleka
- 5 kašika gustina
- 1 vanilin šećer
- 10 kašika šećera
- ½ maslaca
Fil 2:
- 4 žumanca
- 4 kašike šećera u prahu
- 4 kašike kakaa
- 4 štangle čokolade
- 4 belanca
- 10 kašika šećera u prahu
- ½ maslaca
- keks
- piškote
- 8 čoko bananica
Priprema:
Pomešati gustin, šećer i vanilin šećer i dodati malo mleka (izmutiti kao za puding) i to zakuvati u ostatku mleka kada provri. U ohladjeno dodati 1/2 maslaca, pa sve dobro izmutiti. Umutiti žumnca sa 4 kašike šećera u prahu, dodati otopljenu čokoladu za kuvanje (4 stangle), 4 kašike kakaa i 1/2 maslaca, mutiti sve zajedno, pa u to dodati prethodno umućen sneg od 4 belanca, sa 10 kašika šećera u prahu.
Uzeti okrugli kalup za torte, premazati sa malo maslaca, pa ga okružiti sa piškotama (prethodno umočenim u mleko), a dno obložiti sa keksom (isto umočeno u mleko). Na keks ređati beli fil ( od gustina), čokoladne bananice iseckane na komadiće, pa čokoladni fil. Torta mora biti na hladnom mestu. Sledeci dan ukrasiti tortu umućenom slatkom pavlakom, a kao ukras možete da stavite par, na pola presečenih jagoda i poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
I
Lepa ideja,ali ne volim u kremu ne kuvana jaja.
Podelite komentar