Pita sa jabukama i mirisom cimeta
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 1,5 kg zelenih jabuka
- 12 kašika šećera
- 4 kašike griza
- cimet
- 100 ml ulja
- prah šećer
Priprema:
Jabuke oprati, oljuštiti, pa izrendati na krupno rende. Dok se greje rerna prebrojte kore i podijelite na po tri, obično ih je 12 ili više u paketu. U posudu staviti 100 ml vode i 100 ml ulja, pripremiti šećer i griz pa filovati.
Prve dve kore premazati uljem i vodom i posuti kašikom šećera. Treću koru takođe premazati uljem i vodom, pa staviti četvrtinu izrendanih jabuka, koje rukama treba blago ocediti od viška soka. Jabuke rasporediti preko polovine treće kore, po dužoj stranici, posuti ih kašikom šećera, kašikom griza i cimetom po ukusu, pa urolati pitu počevši od strane sa jabukama. Na isti način napraviti i preostale tri rolnice.
Staviti ih u pleh na pek papir i premazati ostatkom ulja i vode, a posebno krajeve. Peći na 200°C oko 40 min, dok lepo ne porumeni i zamiriše. Toplu pitu pokriti suvom krpom i ostaviti da se ohladi i odmori. Kad se prohladi, izrezati je na komade željene veličine, pospite prah šećerom i poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Besnu mašinu vozio po pešačkoj stazi i "razgrato" pešake po blatu: Bahato da bahatije ne može
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.