Čokoladna torta sa neodoljivim ukusom lešnika

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Materijal za 1 koru (a prave se 3 iste):

- 3 jaja

- 3 kašike šećera

- 1 vanilin šećer

- 60 g čokolade za kuvanje

- 1 kašika prezli

- 3 kašike brašna

- 1 prašak za pecivo

- 3 kašike mlevenih lešnika

- 1/3 maslaca (1/3 od 250 g)

- 1 dl mleka

Krem:

- ½ l slatke pavlake

- 400 g eurokrema

- 500 g maskarponea

- 6 kašika mlevenih lešnika

- 6 kašika mlevenih napolitanki od lešnika

Priprema:

Kore:

Prvo umutiti belanca u čvrst sneg, a u drugoj posudi otopiti čokoladu i maslac. Posebno umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati prezle, brašno, prašak za pecivo i lešnike. Zatim dodati maslac i čokoladu, a na kraju i sneg od belanaca. Papir za pečenje posuti sa kašikom lešnika i kašikom prezli pa na to izliti smesu i peći u rerni na 180 stepeni, oko 15 minuta. Sve ponoviti za drugu i treću koru.

Krem:

Umutiti slatku pavlaku i u to dodati maskarpone i eurokrem. Mleveni lešnici i mlevene napolitanke mogu se umešati u fil, a mogu se posipati po filu.

Slaganje, filovanje, torte:

Prva kora se natopi u mleku, a onda preko nje rasporedi polovina fila, pa preko njega se pospe 2 kašike mlevenih lešnika i mlevenih napolitanki.

Preko ovog sloja fila staviti drugu koru natopljenu u mleku i drugu polovinu fila, pa preko njega ponovo 2 kašike mlevenih lešnika i mlevenih napolitanki. Na kraju možete da ukrasite sa šlagom ili čokoladnom glazurom, a po želji možete posuti lešnicima ili čokoladom.

(Telegraf.rs)

Video: Mup o službenoj palici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA