Domaće Baunti pločice, kao originalne
Sastojci:
- 60 g šećera
- 350 g kokosovog brašna
- 2 kašike ruma
- 30 g skrobnog brašna
- 50 ml mleka
- 110 g masti
- 120 g maslaca
- 190 g šećera u prahu
- 200 g tamne čokolade
- 4 kašike ulja
- 25 g bele čokolade
- kašičica ulja
- 2-3 kapi soka limuna
Priprema:
Mleko, 60 g šećera, 50 g kokosovog brašna i rum kuvati 4 minuta, pokvasiti skrobno brašno sa 50 ml mleka i umešati u kuvanu smesu pa kuvati još 2 minuta. Umešati 30 g masti i smesu ohladiti. Umutiti maslac i mast, umešati šećer u prahu, ohlađenu smesu i na kraju 300 g kokosovog brašna.
Kalup veličine 20×36 cm obložite prozirnom folijom, izlijte pripravljenu smesu, poravnajte površinu, prekrijte viškom folije i kolač odložite u frižider. Sutradan izvrnuti očvrsnutu smjesu na papir za pečenje, izrezati pločice i ponovno ih staviti 1 sat u frižider.
Glazura:
Otopite nad parom naseckanu čokoladu i ulje, pa sve lagano izmešajte u sjajnu glazuru. Glazuru držite nad toplom vodom da se ne ohladi, izvadite pločoce iz frižidera i svaku umočite u glazuru. Odložite ih na papir za pečenje da glazura očvrsne. Istim postupkom otopite belu glazuru, napunite manju kesicu za zamrzavanje, odsecite joj sasvim malo jedan vrh i istisnite na pločice, pa ih odložite u frižider.
(Telegraf.rs)
Video: Iznemogli beloglavi sup spustio se na seosku kuću: Spasavnje ugrožene vrste u selu Sedobro
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.