Slatka i dekorativna liciderska srca
Sastojci:
- malo masnoće
- 220 g pšeničnog brašna
- 20 g kakao praha
- 1 ravna kašičica prašaka za pecivo
- 75 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- ½ rendane kore pomorandže
- 75 g kisele pavlake
- 175 g maslaca
Glazura:
- 200 g šećera u prahu
- 1-2 kašike vode
- prehrambena boja
- malo šarenih mrvica
- nekoliko šećernih cvetića
- ukrasna traka
Priprema:
Pomešaj brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo i prosej u činiju. Dodaj preostale sastojke i sve umuti mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, nakon toga najvećom brzinom, tako da dobiješ ujednačeno testo. Razvij testo oklagijom na blago pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu oko 1 cm. Modlicama iseci srca ili oblike po želji i poslaži ih na tepsiju. Svaki oblik izbuši drvenim štapićem, tako da posle možeš da provučeš ukrasnu traku. Stavi da se peče na temperaturi od 170 stepeni, oko 20 minuta.
Glazura:
Prosej šećer u činiju i pomešaj ga sa vodom, tako da dobiješ gustu, tečnu smesu, po želji dodaj prehrambenu boju. Sipaj je u kesicu za zamrzivač, odseci mali ćošak, blago pritiskaj kesicu, tako da glazura ravnomerno iscuri i ukrasi ohlađene medenjake crtežima po želji. Zalepi pomoću glazure šarene mrvice i perlice, ili pak cvetiće po želji. Kada se glazura stegne, provuci ukrasnu traku kroz keksiće.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.