Slatka i dekorativna liciderska srca

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- malo masnoće

- 220 g pšeničnog brašna

- 20 g kakao praha

- 1 ravna kašičica prašaka za pecivo

- 75 g šećera

- 1 kesica vanilin šećera

- ½ rendane kore pomorandže

- 75 g kisele pavlake

- 175 g maslaca

Glazura:

- 200 g šećera u prahu

- 1-2 kašike vode

- prehrambena boja

- malo šarenih mrvica

- nekoliko šećernih cvetića

- ukrasna traka

Priprema:

Pomešaj brašno sa kakao prahom i praškom za pecivo i prosej u činiju. Dodaj preostale sastojke i sve umuti mikserom (nastavci za mešenje) prvo najmanjom, nakon toga najvećom brzinom, tako da dobiješ ujednačeno testo. Razvij testo oklagijom na blago pobrašnjenoj radnoj površini na debljinu oko 1 cm. Modlicama iseci srca ili oblike po želji i poslaži ih na tepsiju. Svaki oblik izbuši drvenim štapićem, tako da posle možeš da provučeš ukrasnu traku. Stavi da se peče na temperaturi od 170 stepeni, oko 20 minuta.

Glazura:

Prosej šećer u činiju i pomešaj ga sa vodom, tako da dobiješ gustu, tečnu smesu, po želji dodaj prehrambenu boju. Sipaj je u kesicu za zamrzivač, odseci mali ćošak, blago pritiskaj kesicu, tako da glazura ravnomerno iscuri i ukrasi ohlađene medenjake crtežima po želji. Zalepi pomoću glazure šarene mrvice i perlice, ili pak cvetiće po želji. Kada se glazura stegne, provuci ukrasnu traku kroz keksiće.

(Telegraf.rs)

Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA