Slatke makarone - da se setite detinjstva!
Sastojci:
- 250 g spiralnih makarona
- 5-6 kašika šećera
- 10 kašika prezli
- cimet, morski oraščić
- anis u prahu, kardamom
Priprema:
Makarone skuvajte na klasičan način, u puno kipuće vode sa malo soli, bez ulja. Kuvajte ih oko 5-6 minuta, pa sklonite šerpu sa ringle i poklopljeno ostavite da odstoji dok vi pripremite prezle. Ne odlivajte vodu u kojoj su se kuvale, ona služi da se makarone još dodatno „naduju“, i biće vam rastresite i mekane kada ih kasnije budete koristili. U posebnoj šerpici, na malo ulja, propržite prezle na tihoj vatri, neprestano mešajući kako ne bi zagorele, već dobile lagano zlaćanu boju. Pred kraj dodajte i šećera po ukusu, pa sve izmešajte i sklonite šerpicu sa vatre. Odvojite malu količinu za posipanje odozgo.
Makarone procedite pa ih pomešajte sa proprženim prezlama. Prezle će upiti svu preostalu tečnost i napraviti fini krckavi omotač pa vam makarone neće biti gnjecave i vodene, zadržaće vlagu i sočnost, a spolja će biti suve. Servirajte ih u malim činijama, a odozgo pospite sa malo prezli koje ste ostavili za dekoraciju. Po želji dodajte odozgo još malo cimeta, prstohvat kardamoma i slično. Poslužite toplo ili hladno, po sopstvenom ukusu.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tamara
Making sense Prague kiflice
Podelite komentar