Domaći biskviti – za hladne dane uz čaj

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 500 g brašna

- 250 g šećera

- 6 kašika mleka

- 1 jaje i 1 žumance

- 1 kašičica sode bikarbone

- 1 kesica vanilin šećera

- 1 kašika kakaa

- 50 g svinjske masti

Priprema:

U šerpici pomešajte šećer, mleko, mast i stavite da se skuva. Sklonite na stranu i ostavite da se ohladi.

Kad se tečnost ohladi dodajte brašno, jaja, sodu bikarbonu i vanilin šećer. Namirnice dodajte jadnu po jednu dobro mešajući testo. Testo podelite na dva dela i u jedan dodajte kašiku kakaoa, pa dobro promešajte da se spoji kakao sa testom. Od svakog testa možete praviti kolače i sa mašinom ili na način kako je vama najlakše. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.

(Telegraf.rs)

 

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA