Domaći biskviti – za hladne dane uz čaj
Sastojci:
- 500 g brašna
- 250 g šećera
- 6 kašika mleka
- 1 jaje i 1 žumance
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašika kakaa
- 50 g svinjske masti
Priprema:
U šerpici pomešajte šećer, mleko, mast i stavite da se skuva. Sklonite na stranu i ostavite da se ohladi.
Kad se tečnost ohladi dodajte brašno, jaja, sodu bikarbonu i vanilin šećer. Namirnice dodajte jadnu po jednu dobro mešajući testo. Testo podelite na dva dela i u jedan dodajte kašiku kakaoa, pa dobro promešajte da se spoji kakao sa testom. Od svakog testa možete praviti kolače i sa mašinom ili na način kako je vama najlakše. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.