Proverite zašto će ovaj čokoladni kolač s rumom postati redovan na vašoj trpezi!

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 200 g putera

- 200 g šećera

- 2 kesice vanilin šećera

- kašičica cimeta

- 4 jajeta

- 2 kašike ruma

- 2 kašike kakaoa

- 250 g brašna

- 2 kašičice praška za pecivo

- 150 g rendane gorke čokolade

- 50 ml crvenog vina

- 150 g bele čokolade

Priprema:

Penasto umutite puter, šećer, vanilin šećer i cimet. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite sve dok se šećer potpuno ne rastopi, pa sipajte rum. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Umešajte kakao, brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu i lagano sipajte vino. Sipajte u podmazan i brašnom posut kalup (prečnik 30 cm) i pecite oko jedan sat. Izvadite kolač iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. Rastopite belu čokoladu na vodenoj pari, pa prelijte kolač. Pre sečenja sačekajteda se glazura sasvim stegne.

(Telegraf.rs)

Video: Priznala šta joj najteže pada, pa pomenula i partnera: Kaća Živković prvi put o majčinstvu!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA