Proverite zašto će ovaj čokoladni kolač s rumom postati redovan na vašoj trpezi!
Sastojci:
- 200 g putera
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- kašičica cimeta
- 4 jajeta
- 2 kašike ruma
- 2 kašike kakaoa
- 250 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 150 g rendane gorke čokolade
- 50 ml crvenog vina
- 150 g bele čokolade
Priprema:
Penasto umutite puter, šećer, vanilin šećer i cimet. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite sve dok se šećer potpuno ne rastopi, pa sipajte rum. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Umešajte kakao, brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu i lagano sipajte vino. Sipajte u podmazan i brašnom posut kalup (prečnik 30 cm) i pecite oko jedan sat. Izvadite kolač iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. Rastopite belu čokoladu na vodenoj pari, pa prelijte kolač. Pre sečenja sačekajteda se glazura sasvim stegne.
(Telegraf.rs)
Video: Priznala šta joj najteže pada, pa pomenula i partnera: Kaća Živković prvi put o majčinstvu!
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.