Medena torta s pomorandžom
Sastojci:
- 6 kašika meda
- 60 ml ulja
- 2 jajeta
- 2 kašike rendane kore pomorandže
- 80 ml pomorandžinog soka
180 g mekog brašna
- prstohvat soli
- kašičica praška za pecivo
- šećer u prahu
- kandirana kora pomorandže
Priprema:
Rernu zagrejati na 180 stepeni. Dno kalupa za torte (prečnika 24 cm) obložite papirom za pečenje. U činiju stavite med, ulje, žumanca, pomorandžinu koru i sok, pa dobro promešajte. Izlupajte sneg od belanaca. U veliku činiju prosejte brašno sa solju i praškom za pecivo. Napravite udubljenje i u njega sipajte smesu od meda i jaja. Promešajte varjačom pa pažljivo umešajte sneg. Smesu sipajte u kalup za tortu i pecite 25-30 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi, pa pospite šećerom u prahu i kandiranom korom pomorandže.
(Telegraf.rs)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.