Medena torta s pomorandžom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 6 kašika meda

- 60 ml ulja

- 2 jajeta

- 2 kašike rendane kore pomorandže

- 80 ml pomorandžinog soka

180 g mekog brašna

- prstohvat soli

- kašičica praška za pecivo

- šećer u prahu

- kandirana kora pomorandže

Priprema:

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Dno kalupa za torte (prečnika 24 cm) obložite papirom za pečenje. U činiju stavite med, ulje, žumanca, pomorandžinu koru i sok, pa dobro promešajte. Izlupajte sneg od belanaca. U veliku činiju prosejte brašno sa solju i praškom za pecivo. Napravite udubljenje i u njega sipajte smesu od meda i jaja. Promešajte varjačom pa pažljivo umešajte sneg. Smesu sipajte u kalup za tortu i pecite 25-30 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi, pa pospite šećerom u prahu i kandiranom korom pomorandže.

(Telegraf.rs)

Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA