Čokoladne kocke s orasima, jedinstvenog ukusa
Sastojci:
- 150 g maslaca
- 250 g šećera
- 200 g brašna
- 100 g mlevenih oraha
- 2 dl mleka
- prašak za pecivo
- 2 žumanca
- 2 belanca
Za glazuru:
- 100 g šećera
- 2 kašike kakaa
- 3 kašike mleka
- 1 štangla čokolade
- 20 g maslaca
Priprema:
Penasto umutite maslac sa šećerom i žumancima. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i lagano mu dodajte maslac i mleko dok se masa dobro umesi. Dodajte orahe.
Belanca umutite u tvrd sneg i lagano umešajte u testo. Peče se u podmazanom plehu na temperaturi od 220 stepeni. Gotov kolač prelijte glazurom. Pripremljene namirnice istopite na šporetu i kuvajte pet minuta uz stalno mešanje. Toplu glazuru sipajte na ohlađen kolač i kada se stegne secite u kocke.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.