Čokoladne kocke s orasima, jedinstvenog ukusa

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 150 g maslaca

- 250 g šećera

- 200 g brašna

- 100 g mlevenih oraha

- 2 dl mleka

- prašak za pecivo

- 2 žumanca

- 2 belanca

Za glazuru:

- 100 g šećera

- 2 kašike kakaa

- 3 kašike mleka

- 1 štangla čokolade

- 20 g maslaca

Priprema:

Penasto umutite maslac sa šećerom i žumancima. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i lagano mu dodajte maslac i mleko dok se masa dobro umesi. Dodajte orahe.

Belanca umutite u tvrd sneg i lagano umešajte u testo. Peče se u podmazanom plehu na temperaturi od 220 stepeni. Gotov kolač prelijte glazurom. Pripremljene namirnice istopite na šporetu i kuvajte pet minuta uz stalno mešanje. Toplu glazuru sipajte na ohlađen kolač i kada se stegne secite u kocke.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA